Netlify - optimal drift af din frontend applikation

Netlify er en platform, som leverer en stabil og meget hurtig drift af frontend applikationer. Samtidig er det en Continuous Integration / Continuous Delivery platform, som sikrer automatiserede og strukturerede arbejdsgange for et udviklingshold. Se her hvorfor vi hos LAIT anbefaler brugen af Netlify til drift af moderne frontend applikationer.

Baggrunden for Netlify er websites baseret på Jamstack arkitektur. Jamstack websites er frontend applikationer bygget i HTML, CSS og Javascript, og Netlify en kombineret hosting-platform og Continuous Integration / Continuous Deployment miljø.

Netlify logo

Netlify er et Content Delivery Network

Tanken bag Jamstack arkitekturen er at prebygge alle HTML-filer, CSS-filer og Javascript-filer (FØR brugeren skal downloade det), og så ellers placere disse filer på et Content Delivery Network (CDN). "Flade filer" placeret på et CDN er absolut den hurtigste og mest skalérbare metode, når websites skal leveres ud til brugerne.

Kernen i Netlify er Netlify Edge - et globalt performanceoptimeret CDN med op til 27 "Points Of Presence" (POP's). Netlify Edge leverer de hurtigste svartider man kan forestille sig, og samtidig kan det håndtere meget høje belastninger (mange besøgende) uden at svartider påvirkes.

Jamstack, flade filer og CDN'er er anderledes end tankerne bag de traditionelle dynamiske Content Management Systemer (CMS). De dynamiske/traditionelle CMS'er har været dominerende i web-verdenen de sidste 15+ år, og fungerer grundlæggende ved, at de dynamisk genererer output i HTML, CSS og Javascript ved hver forespørgsel. Det kræver computerkraft og tid hver gang.

Netlify er også et CI / CD værktøj

Ved siden af Netlify Edge (CDN'et), er Netlify også et værktøj der kan prebygge HTML, CSS og Javascript. Det kaldes for "Netlify Build" og er værktøjet der kombinerer kildekode og datakilder (som f.eks. et headless CMS eller en headless commerce løsning), og sørger for at udgive resultatet (de prebyggede filer) til CDN'et.

Netlify Build gør Netlify til et Continious Deployment værktøj for udvikleren, og samtidig kan det også bruges som værktøj for CMS-redaktøren til kontrolleret og momentant at udgive indhold (billeder, tekst etc.).

Netlify er en brik i din microservice arkitektur

Hos LAIT er vi "all-in" på microservice orienteret arkitektur. Vi tror på at alle organisationer med ambitioner om digital innovation har brug for en "best-of-breed microservice" tilgang. Netlify er platformen der leverer lynhurtig og effektiv drift, og er samtidig grundlaget for agil og iterativ udvikling af din frontend-applikation.