Praktikopholdet ved LAIT: Trygt og udfordrende

Nr. 15
Temaer:
#thelaitway
Dato: 11.12.2019

Som praktikant hos LAIT har Sebastian Falborg oplevet, at mange af de teknologier han har arbejdet med på skolen, også bliver brugt i praksis. Samtidig har praktikperioden budt på reelle kundeopgaver og gode kolleger, som har været med til at gøre Sebastian dygtigere og klar til arbejdsmarkedet efter praktikken.

Sebastian Falborg hørte om LAIT igennem en studiekammerat, og efter et par måneder som timelønnet studiemedhjælper begyndte han efter sommerferien i praktik.

For at sikre en god start på praktikforløbet fik Sebastian Falborg tilknyttet en praktikvejleder, som han havde individuelle samtaler med omkring opstart og det faglige niveau. Derudover fik han en mentor i form af en kollega, som han kunne gå til, hvis han havde spørgsmål til dagligdagen på kontoret. Allerede i løbet af de første uger blev Sebastian Falborg introduceret til kunder og arbejdsopgaver, ligesom han fik ’Academy Lesson nr. 1’, hvor direktør Anders Lund fortalte om LAIT og målsætningen.

"Fra studiet var jeg vant til at lave gruppearbejde, og det mindede meget om den måde, vi arbejdede på hos LAIT. Det faglige niveau var selvfølgelig højere og opgaverne mere komplekse, så jeg følte mig udfordret fagligt, men det var altid muligt at få hjælp af mine kolleger. De havde tid til at hjælpe mig og lære mig nye ting. Den måde at arbejde på gjorde det nemt at være ny. Især på det faglige område, som jo var noget, jeg godt kunne være nervøs for, da jeg begyndte i praktik", siger Sebastian Falborg. Som praktikant fik Sebastian Falborg opgaver på lige fod med sine kolleger. Opgaverne bestod f.eks. af kundesupport af eksisterende kunder og hermed videreudvikling af deres løsninger, ligesom han blev en del af forskellige udviklingsprojekter. Her kunne han bruge mange af de teknologier, han havde lært fra studiet, men alligevel blev han overrasket over, hvor forskellig arbejdsgangen var.

"På studiet arbejdede vi med et projekt i nogle få uger, og så kiggede du aldrig på det igen. Derudover var processen langt vigtigere end det produkt, du afleverede i sidste ende. Sådan var det selvfølgelig ikke hos LAIT, hvor man lavede projekterne for kunderne, så kvaliteten skulle være i top, men samtidig blev man heller aldrig færdig, da mange af opgaverne hos LAIT var et samarbejde gennem flere år. Det var en anderledes måde at arbejde på og det var noget, jeg lige skulle lære", siger Sebastian Falborg.