Praktikopholdet ved LAIT: Trygt og udfordrende

  • #thelaitway
Nr. 15 11.12.2019

Som praktikant hos LAIT har Sebastian Falborg oplevet, at mange af de teknologier han har arbejdet med på skolen, også bliver brugt i praksis. Samtidig har praktikperioden budt på reelle kundeopgaver og gode kolleger, som har været med til at gøre Sebastian dygtigere og klar til arbejdsmarkedet efter praktikken.

Sebastian Falborg hørte om LAIT igennem en studiekammerat, og efter et par måneder som timelønnet studiemedhjælper begyndte han efter sommerferien i praktik.

For at sikre en god start på praktikforløbet fik Sebastian Falborg tilknyttet en praktikvejleder, som han havde individuelle samtaler med omkring opstart og det faglige niveau. Derudover fik han en mentor i form af en kollega, som han kunne gå til, hvis han havde spørgsmål til dagligdagen på kontoret. Allerede i løbet af de første uger blev Sebastian Falborg introduceret til kunder og arbejdsopgaver, ligesom han fik ’Academy Lesson nr. 1’, hvor direktør Anders Lund fortalte om LAIT og målsætningen.

"Fra studiet var jeg vant til at lave gruppearbejde, og det mindede meget om den måde, vi arbejdede på hos LAIT. Det faglige niveau var selvfølgelig højere og opgaverne mere komplekse, så jeg følte mig udfordret fagligt, men det var altid muligt at få hjælp af mine kolleger. De havde tid til at hjælpe mig og lære mig nye ting. Den måde at arbejde på gjorde det nemt at være ny. Især på det faglige område, som jo var noget, jeg godt kunne være nervøs for, da jeg begyndte i praktik", siger Sebastian Falborg. Som praktikant fik Sebastian Falborg opgaver på lige fod med sine kolleger. Opgaverne bestod f.eks. af kundesupport af eksisterende kunder og hermed videreudvikling af deres løsninger, ligesom han blev en del af forskellige udviklingsprojekter. Her kunne han bruge mange af de teknologier, han havde lært fra studiet, men alligevel blev han overrasket over, hvor forskellig arbejdsgangen var.

"På studiet arbejdede vi med et projekt i nogle få uger, og så kiggede du aldrig på det igen. Derudover var processen langt vigtigere end det produkt, du afleverede i sidste ende. Sådan var det selvfølgelig ikke hos LAIT, hvor man lavede projekterne for kunderne, så kvaliteten skulle være i top, men samtidig blev man heller aldrig færdig, da mange af opgaverne hos LAIT var et samarbejde gennem flere år. Det var en anderledes måde at arbejde på og det var noget, jeg lige skulle lære", siger Sebastian Falborg.

Sebastian Falborg

Ingen forskel på ansatte og praktikanter

Udover kundeopgaverne skulle Sebastian Falborg også bruge omkring fire timer af sin arbejdstid på at dygtiggøre sig hver uge – præcis som de andre på kontoret. Det går under betegnelsen ’LAIT Academy’.

"For mig personligt betød det virkelig meget, at jeg kunne bruge arbejdstiden på at blive dygtigere. Hos LAIT var der ikke en forventning om, at jeg lavede noget derhjemme, men der var en forventning om, at jeg forbedrede mig, når jeg var på arbejde. Fra starten sagde de, at de godt vidste, at jeg ikke kunne alt i forvejen, men de gerne ville have, at jeg var klar til at lære en masse. Det var en del af miljøet hos LAIT, og det kunne jeg godt lide", siger Sebastian Falborg.

De fire timer om ugen kunne også bruges på at lære af kollegerne på kontoret, som Sebastian Falborg hurtigt fik et godt forhold til. Han følte sig hurtigt som en del af fællesskabet, og han blev ikke behandlet anderledes end de andre. Der kom selvfølgelig de velkendte praktikant-jokes, men kollegerne blev hurtigt noget af det vigtigste for Sebastian Falborg.

"Jeg oplevede alle hos LAIT som enormt inkluderende og gode til at få nye folk ind på kontoret og med til de sociale arrangementer. Gode kolleger blev især vigtigt i en praktikperiode som min, hvor jeg jo var lidt usikker på egne evner. Derfor var det fedt med gode kolleger, som kunne lave spas, men samtidig hjalp mig videre, hvis jeg lavede fejl", siger Sebastian Falborg.

Efter praktikperioden hos LAIT valgte han at skrive sin bacheloropgave i samarbejde med LAIT, ligesom mange tidligere praktikanter har gjort.

"Det faglige niveau var selvfølgelig højere og opgaverne mere komplekse, så jeg følte mig udfordret fagligt, men det var altid muligt at få hjælp af mine kolleger."

"Jeg har været igennem en praktikforløb, som gjorde mig tryg og gav mig masser af succesoplevelser med i bagagen. Jeg fik lov til at lave spændende projekter, jeg fik gode kolleger, jeg har udviklet mig og er blevet meget dygtigere. Alt i alt kan man sige, at jeg fik lov til at lave reelle opgaver og skabe resultater for kunderne, hvilket gjorde, at jeg følte mig rigtig godt rustet til fremtiden", siger Sebastian Falborg.

Sebastian Falborg fik efter sin praktikperiode tilbudt en fast ansættelse hos LAIT, hvor han i dag arbejder som backend developer.