Microservice arkitektur

At etablere en system-arkitektur baseret på microservices handler om at dele sit samlede system-landskab op i flere separerede, overskuelige og autonome systemer eller services. Grundlæggende vil vi gerne simplificere vores microservices til kun at udføre få, men veldefinerede opgaver på et højt niveau og med en høj sikkerhed for, at opgaven bliver løst. Med moderne cloud-platforme og API'er er der gode muligheder.

Microservices og best-of-breed

Findes der et værktøj der løser alle opgaver bedst muligt? Nej - heller ikke når det kommer til webløsninger. Om det så er en hjemmeside, en e-commerce-løsning eller et tredje system til at understøtte forretning online, så finder du ikke én platform der løser alle opgaver bedst muligt. At vælge "best-of-breed" er et udtryk for at udvælge de bedste systemer til at løse aktuelle og fremtidige delopgaver i forretningen. Er det så nemt at udvælge x-antal systemer og få dem til at understøtte forretningen? Nej, det er det bestemt ikke.

Det kræver naturligvis en ordentlig analyse, målsætning og strategi overhovedet at vide/blive klar over hvilke problemer man skal have løst, og det kræver teknisk faglig indsigt i platformsmarkedet, og forståelse for forretning, at udvælge "best-of-breed" systemerne som den microservice orienterede arkitektur skal tegnes ud fra.

Hos LAIT hjælper vi vores kunder med at definere mål og strategi (det kalder vi Digital strategi og forretningsudvikling), og efterfølgende at analysere og rådgive omkring platformsmulighederne der kan indgå i et microservice-setup.

Cloud-baserede microservices

At skære sine sine store problemer ud i mindre bidder og løse dem et af gangen, er en velkendt strategi. At lave en moderne webløsning kan være en stor udfordring, og det er netop derfor vi hos LAIT er så store tilhængere af at opdele denne store opgave i mindre bidder. Vi snakker også altid om "keep-it-simple" og "keep-it-standard" - hvis det er muligt at vælge "best-of-breed" standard-systemer til at løse forretningens delbehov, så vil det altid være vores anbefaling.

Én ting har de seneste år betydet uendelig meget for mulighederne for at gå helhjertet efter et samlet system baseret på best-of-breed microservices: Cloud-computing. I dag er det muligt at købe et væld af services online - det kaldes software-as-a-service (SAAS) - og kan man finde et SAAS-produkt der løser ens problem, så kan man typisk være kørende i løbet af få timer.