Hvad er et
Design Sprint
Det traditionelle Design Sprint er bygget op omkring en fem dages proces, hvor et dedikeret team bestående af forskellige beslutningstagere og kompetencer indenfor UX / UI kommer gennem en række forskellige stadier.

Dag 1 - Map
Definering af udfordringen / problemstillingen.
Dag 2 - Sketch
Udvælgelse af den primære udfordringen / problemstilling, samt skitsering af løsningen.
Dag 3 - Decide
De enkelte løsningsforslag samles til én løsning, og teamet beslutter, hvilke prototyper der skal udvikles.
Dag 4 - Prototype
Udarbejdelse af prototype ud fra den ide og beslutning teamet er gået videre med.
Dag 5 - Test
Prototypen testes på målgruppen og feedback samles, samt prototypen justeres efterfølgende.
Hos LAIT erfarede vi hurtigt at det både er ressourcekrævende og en stor investering, at trække fem hele dage ud af kalenderen.
LAIT Design Sprint processen tager to dage sammen med kunden i forhold til at processen er gjort mere logisk og effektiv. Vi har rokeret på flere af stadierne og forkortet delelementerne og personerne, hvilket gør at LAIT tager over på tredje dagen og påbegynder det fokuserede prototype arbejde.
Fordelen herved er også at man kan gøre brug af det fulde sprint team i to hele dage i stedet for fem hele dage.
Under testfasen vil der være en kombination af udvalgte kompetencer fra kunden og LAIT.
Processen minder fortsat om det oprindelige Design Sprint, men til forskel er nogle af stadierne slået sammen og flyttet rundt. Se nedenstående figur:

De 10 Spørgsmål - tal med mennesker
De 10 spørgsmål skaber et billede af vores kunders og deres målgruppers forskellige behov, samt inspiration til at se nye muligheder. Vi interviewer for at samle viden og oparbejde empatien, der er nødvendig for at forstå brugernes adfærd og valg i forskellige situationer.
Brugerrejse - Følg en bruger
Brugerrejsen kortlægger det forløb, som en bruger går igennem for at få løst en opgave. Med brugerrejsen er det muligt at sammenligne oplevelser på tværs af en lang række brugere. Vi kortlægger endvidere brugerrejser for at identificere og sammenligne de enkelte brugeres oplevelser af den samme rejse.
Designspørgsmål - How Might We?
Et designspørgsmål tager udgangspunkt i data, og her starter vi altid med how might we? / Hvordan kan vi? Designspørgsmål er hjertet i idéudviklingen – de sætter retningen for ideerne og sikrer forbindelsen mellem brugerbehov og ideer. Vi tænker bredt og vildt når vi laver ideer – men altid kun for at svare på designspørgsmålet. Herfra skal de vigtigste output vurderes og kategoriseret under: Nice to have / Need to have.
Remix - Stjæl med arme og ben
Find inspiration til vores idéskabelse ved at kigge ud i verden, rundt i organisationen eller efter eksisterende løsninger. Brug de eksisterende løsninger ved at tage de elementer fra dem der kan bruges og mix dem sammen på ny. En løsning der er helt almindeligt kendt i et fagområde kan være en kilde til stor innovation når den bruges i et andet fagområde.
Sketching - Byg for at få ideer
"Sketching prototyping" handler om at bygge for at få ideer, i modsætning til den senere prototyping, der handler om at bygge udvalgte ideer. Sketching prototype er en ufærdig papirversion af idéerne og kan anvendes til at udvikle, afprøve og kommunikere en idé og dermed facilitere samarbejde omkring den videre idéudvikling.
Prototype i tre dimensioner
Afklaring ved hjælp af prototyper, bruges til at teste hensyn som f.eks. æstetik, funktionalitet og teknik. Der arbejdes med en afklarende prototype igennem en af ideerne, som vi i fællesskab med kunden ønsker at lave en prototype af. Prototypen udvikles under hele udviklingsprocessen, hvor prototyperne skal være så simple og billige som muligt, men stadig tillader os at få den afklaring kunden har brug for.
Pitch
En kort præsentation af løsningen til kunden. I pitchet beskriver vi behov og tilgang til at møde behovet, samt den værdi vi skaber og de alternative løsninger vi konkurrerer mod.
Test af hypoteserne
Med test måler vi den effekt vi forventer at vores koncept har, men som indtil nu har været hypotetisk. Testen viser om konceptet virker i sin nuværende form og giver samtidig inspiration til videreudvikling af konceptet. I en test fokuseres på at teste et mindre antal af de mest kritiske hypoteser. Vi starter med at lave en brainstorm over hvilke kritiske hypoteser vi har i forhold til løsningen, som vil være vigtige at få afprøvet. Vi benytter tænke-højt-test til test fasen med brugerne.
Man skærer alt den unødvendige larm fra og arbejder dedikeret i sprint teamet
Man går hurtigt fra en problemstilling til en prototype og test af brugernes oplevelse, så man ved om problemstillingen er løst
Man finder ud af om produktet er værd at udvikle, eller om funktionerne er indsatsen værd inden udgifterne til udviklingen påbegyndes
Man minimerer risikoen og gør træfsikkerheden større, og dermed kan fejl og mangler minimeres i processen
Man har et engageret team som har en fælles forståelse og vision
Man fokuserer på et Minimum Viable Product (MVP)
Man får udarbejdet et konceptdesign af prototypen