Lønoverblik

En intuitiv portal til håndtering og godkendelse af løn på tværs af alle afdelinger i Odense Kommune.

Lønoverblik

Portalen

Med sine mange medarbejdere var der et behov i Odense Kommune for at lette den manuelle arbejdsproces omkring udbetaling af løn. Til løsning af problemstillingen har LAIT leveret ‘Lønoverblik’ - en portal som skaber overblik og automation, hvor det er muligt. LAIT har defineret, designet og udarbejdet den nye portal gennem et tæt samarbejde med Odense Kommune.

Løsningen består af:

  • Tone, stil og design

  • Sparring og rådgivning

  • Fokus på optimering af nuværende arbejdsgange

  • Komponentbaseret udvikling til let vedligeholdelse

  • Dedikeret projektleder hele vejen

  • Wireframe

  • Prototype

Prototyping

Førend at systemet kan udvikles skal det grundlæggende på plads - og dette skal godkendes af kunden. Hvis det grundlæggende misforstås af en af de involverede parter, kan det blive dyrt senere. Derfor udarbejder LAIT altid en prototype, som afspejler design og noget af den funktionalitet som kan findes i det endelige system. Dette skaber agilitet, som gør det muligt at lave hurtige ændringer samt afklare funktionalitet, uden der er kode involveret.

Fokus på data og brugerne

Udover at systemet skal kunne håndtere lønninger til de mange medarbejdere, skal systemet i sig selv også kunne håndtere et højt antal af forskellige brugere og heraf med forskellige rettigheder. Dertil er det nødvendigt, at disse brugere modtager notifikationer pr. mail for at kunne sikre udbetalingen af løn samt administrationen af budgetansvar.

Systemet har mulighed for at automatisk oprette en revisionsrapport, som kan trække de rette tal til eksternt brug. Dette er blot en af fordelene ved de statistiske data der løbende kommer til. En anden er at en budgetansvarlig kan følge udviklingen og sammenligne med tidligere data i forhold til den nuværende situation.

feb-bruger

Teknologien bag

Portalen er bygget i ASP.NET Core som en SPA (single-page application). En SPA sikrer en hurtigere og mere flydende tilgang, fordi ny data kan hentes uden at browseren skal indlæse siden på ny. Det betyder, at brugeren ikke vil opleve en blank skærm, når der i løsningen her skiftes til en anden side.

Til frontenden er der anvendt Vue - et velkendt JavaScript framework som kan anvendes til at bygge løsningen op af komponenter og dermed spare en masse udvikling. 

Hele portalen er integreret op mod Microsoft Azure AD og Microsoft Graph for at skabe mulighed for brugerstyring af rettigheder samt login funktionalitet som er koblet direkte op til den Windows bruger man er logget ind med.

Kvalitetssikring

LAIT overleverer systemet efter en intern kvalitetssikring, hvor en dedikeret QA (quality assurance) medarbejder har testet systemet. Herefter er der mulighed for selv at lave en kvalitetssikring inden systemet lanceres. Når løsningen da er lanceret fortsættes samarbejdet på et rådgivende og supporterende stadie.

Skal vi også hjælpe jer med at OPTIMERE JERES ARBEJDSGANGE, KONTAKT OS HER