PWA’er bliver et bedre og bedre alternativ til native apps

Nr. 22
Temaer:
#knowhow
Dato: 25.02.2021

Den såkaldte PWA-teknologi vinder større og større indpas i disse år. Teknologien gør hjemmesider i stand til at opføre sig som apps og er især relevant for mindre virksomheder, der ikke har behov for få udviklet en traditionel native app fra bunden.

Den skal ikke installeres via App Store eller Google Play Store. Den skal ikke aktivt opdateres af brugeren, og den er nemmere at udvikle end en traditionel native app, fordi den ikke kræver et separat kodesprog.

Progressive web apps (PWA), der bedst kan karakteriseres som en hjemmeside, der opfører sig som en app, bliver i stigende grad et alternativ til traditionelle native apps. Især for små og mellemstore virksomheder, der ikke har behov for alle funktionaliteterne i en app, men som gerne vil gøre deres hjemmeside så nem at tilgå og bruge fra en mobil platform som muligt.

- I den brede offentlighed er PWA stadig en forholdsvis ukendt teknologi, men det er en teknologi, der er relevant for rigtig mange virksomheder, idet den ikke er så udviklingstung som en traditionel app, siger Sebastian Falborg Jørgensen, backend udvikler hos LAIT, der oplever en voksende interesse for PWA-teknologien.