LAIT er nu Umbraco Gold Partner

Nr. 8 Dato: 30.04.2017

Efter mange års tilløb er LAIT nu endelig Umbraco Gold Partner. Hvorfor nu det, og hvorfor tog det så lang tid?

Partnerskab eller sponsorat?

Tilbage i 2008 blev LAIT "Umbraco Certified Solution Partner". Dengang var der ikke så mange der arbejdede med Umbraco, og Umbracos certificeringsprogram så noget anderledes ud end i dag. Her i 2017 er det en anden historie. Tag bare et kig på listerne over projekter, referencer og så selvfølgelig partnerlisten hos Umbraco. Umbraco har udviklet sig markant som system og organisation, og er i dag fundamentet for over 400.000 webløsninger verden over. Det er sgu godt gået!

Gennem årene har LAIT leveret rigtig mange Umbraco-løsninger, og platformen har været en vigtig del af LAITs udvikling. Siden Umbraco-guldpartnerskabet blev opfundet, har jeg naturligvis løbende haft dialog med Umbraco om dette. Det skal ikke være nogen hemmelighed (og det er det nok heller ikke for dem som kender mig), at jeg i lang tid ikke var imponeret over "guldpartnerskabet". Jeg har tidligere omtalt det som et "guldsponsorat" og jeg savnede en plan for hvordan Umbracos partner- og certificeringsmodel skulle være i fremtiden. Samtidig har jeg altid været tilhænger af, at niveauet for et partnerskab/certificering, bør afhænge af evner og det man kreerer. Ikke størrelsen af økonomisk bidrag. Af disse årsager gik vi helt frem til d. 1. marts 2017, før vi "hoppede på Umbraco-guldpartner-vognen". Og hvorfor er vi så guldpartner nu?

Umbraco som forretning

Omend jeg i den grad respekterer og beundrer tankegangene og værdierne bag Umbraco, så må man også erkende at virksomheden bag Umbraco (kaldet Umbraco HQ, officielt Umbraco A/S) før eller siden bliver nødt til at tjene nogen penge. Det kan godt være svært når man i første omgang forærer sit produkt væk (Umbraco er jo open-source og gratis at benytte). For mig at se blev guldpartnerskabet opfundet for at få virksomheder, der tjente penge på at levere løsninger baseret på Umbraco, til at "spytte i kassen". Derfor "guldsponsorat". Jeg havde længe svært ved at se værdien i guldpartnerskabet - både for os som leverandør af webløsninger, og for de kunder der f.eks. skulle vælge mellem en leverandør der var guldpartner og en der ikke var. Heldigvis har Umbraco de sidste par år været på en seriøs rejse mod at blive et mere forretningsorienteret firma, og det afstedkommer en række punkter jeg tidligere har savnet:

  1. Support. Tidligere havde Umbraco på ingen måde organisationen til at supportere deres produkt. Det er der blevet gjort noget ved nu. Som guldpartner modtager vi support og sparring fra og med Umbraco HQ, og vi ser frem til at denne del bliver endnu bedre

  2. Salgsorganisation. Generelt er Umbraco HQ blevet meget mere salgsorienteret, og har samtidig også fået organisationen til at understøtte salg. Det betyder at de aktivt deltager i salgsarbejde og hjælper med at matche kundernes ønsker og behov med leverandørernes evner. Populært sagt leverer Umbraco nu leads til deres partnere (fordel for partnerne), og det burde medføre at kunder bliver bedre matchet med partnere i forhold til deres ønsker (fordel for kunderne)

  3. Undervisning og certificering af udviklere: I mange år var der ikke den store plan eller udvikling med og i undervisningen. I slutningen af 2016 lancerede Umbraco en ny model for, og det er helt sikkert gode skridt på vejen mod en bedre objektiv vurdering af virksomheders og personers evner udi at implementere løsninger baseret på Umbraco

  4. Umbraco Cloud. Umbraco Cloud er Umbracos betalingsprodukt og det er her Umbraco i fremtiden skal tjene penge. At Umbraco tjener penge, er for mig afgørende i forhold til at Umbraco kan fortsætte den gode udvikling

Altså er der nu en række årsager til at jeg ikke længere bør betegne det "et guldsponsorat", men "et guldpartnerskab" som både Umbraco HQ, vi som leverandør og så vores kunder får noget ud af. Derfor er LAIT nu guldpartner.

Uddannelse og certificering

Som en del af vores guldpartnerskab, har vi valgt at alle LAITs udviklere skal igennem alle Umbracos nye certificeringskurser. Vi vil gøre tingene ordentligt. Fredag d. 7. april 2017 var vi 13 mand på første kursus (se billede), og frem mod sommerferien gennemfører vi alle kurser der er udbudt. Dermed står LAIT til den tid, med ca. 12-13 (ca...  nu må vi se om alle består :-)) såkaldte "Umbraco Masters". Det er højeste uddannelsesniveau, og med det antal "Umbraco Masters", vil LAIT sandsynligvis være blandt de bedst uddannede leverandører i verden. Læg dertil at LAIT har 10 års Umbraco-erfaring - vi står godt rustet til at levere fremtidens Umbraco løsninger.

Derfor. All in!