En del af LAIT solgt

Nr. 10
Temaer:
#thelaitway
Dato: 10.08.2018

Henover sommerferien har jeg (CSO, Anders Lund) solgt 49% af LAIT til Bjørn Smidt - men hvorfor sælge og hvorfor til Bjørn?

Da Benjamin og jeg (CSO, Anders Lund) startede LAIT tilbage i 2007, var det egentlig uden den store fremtidsplan. Hvis vi kunne tjene et par fornuftige lønninger og så eller få lov til at arbejde med webudvikling, så ville vi være glade. Det med at arbejde med webudvikling fik vi fra første dag, hvorimod det med de gode lønninger var noget vi måtte vente længere tid på. Dengang kendte jeg også Bjørn. Først og fremmest fra basketballbanerne i teenageårene, men også fordi vi var i samme båd som nystartede iværksættere. Han havde startet sin virksomhed DK Online et par år før LAIT blev født, og allerede dengang lærte vi af hinanden.

Benjamin forlod LAIT tilbage i 2012, og inden da havde vi fået en forsmag på hvad det ville sige at forsøge at bygge en organisation. Som så mange andre før os (og sikkert også efter) erfarede vi, at det er svært at skalere. I 2013 og 2014 tog jeg så de første skridt ud i at lave en mere struktureret plan for hvor LAIT og jeg selv skulle hen, og selv om et helt eller delvist salg af LAIT ikke umiddelbart var en del af planerne, skulle det vise sig, at der alligevel åbnede sig nogen muligheder. Bjørn havde i mellemtiden bygget landets bedste (måske nordens bedste?) organisation indenfor betalingsbranchen (med DK Online), og det var så interessant for nogen af de helt store spillere, at Bjørn solgte DK Online til en kapitalfond i 2015. DK Online blev en del af Bambora-koncernen og Bjørn fortsatte som Direktør for Bambora Danmark indtil april i år. Undervejs talte Bjørn og jeg meget om mulighederne for samarbejde, og nu er muligheden til stede og den tager vi.