Scroll
UCL

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

På bare 10 uger lykkedes det os at løfte principdesign og branding-oplæg fra bureauet bag den nye digitale identitet til UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole til et færdigt og indholdsmæssigt tungt website udviklet på Episerver Digital Experience Cloud med Episerver Find. I samarbejdet har vi blandt andet haft ansvaret for håndtering af al afklaring i forhold til prototype og designændringer.

Risikabel arbejdsproces kræver ekstremt overblik

Hos LAIT består vores opgave af langt mere end blot at levere et EPiServer Cloud CMS, UCL efterfølgende kan uploade indhold til. For at den ønskede deadline bliver overholdt, er UCL’s content-team nødt til at arbejde i back-end samtidig med, at vi udvikler det. Denne proces gør effektiv koordinering til en altafgørende faktor for den rækkefølge, vi udvikler i.

I udviklingen af UCL’s website har vi ikke haft fokus på udvikling og implementering af vanskelige og teknisk tunge integrationer. I samarbejdet med UCL og deres bureau har vi i stedet haft fokus på at give liv til skolens nye digitale identitet i ekspresfart!

Her handler vores arbejde om at transformere UCL’s digitale identitet til en prototype, som tilgodeser skolens og bureauets ønsker til flow, navigation og håndtering af store mængder content – og efterfølgende at levendegøre websitet.

Og til det formål arbejder vi i sprints efter SCRUM-metoden – en udviklingsmodel, hvor vi tager afsæt i en workshop, hvorefter vi laver en række prototype-ændringer dertil en ny workshop, som afføder flere ændringer.

Sideløbende udvikler vi på websitet, imens redaktørerne lægger content ind i back-end.

Agil udviklingsproces afføder optimal brugeroplevelse

Når vi arbejder i sprints, har vi en agil tilgang til udviklingsprocessen. I vores samarbejde med UCL, projekterer vi én uge ad gangen, hvor alle i teamet orienterer hinanden om, hvor langt vi hver især er nået, hvorefter vi afrapporterer til UCL. Og i denne proces er UCL en utrolig dedikeret samarbejdspartner.

Skolen sørger for, at content-teamet hele tiden er bemandet optimalt trods dét, at vi arbejder hen over en sommerferie, og så er de hele tiden tilgængelige i forhold til sparring og afklaring på funktionaliteter, formater og de muligheder, vi ønsker at berige brugerne med, frem imod den optimale brugeroplevelse.

SCRUM-metoden afløser tidligere tiders specifikationer

Hos LAIT ønsker vi at involvere vores kunder mest muligt i udviklingen af den løsning, vi arbejder på. Netop derfor er vi meget dedikerede til udvikling via SCRUM-metoden, hvor du som kunde er med på rejsen og indgår i en fuldstændig gennemsigtig dialog med os undervejs i test-universet. En rejse, der gør, at du hele tiden ved, hvor langt vi er nået, samtidigt med, at du har mulighed for at berige os med tilføjelser eller ændringer. Din løsning kan således ændre kurs undervejs.

- Bo Masannek Jørgensen, Udviklingschef v/ LAIT

Hvorfor Episerver Digital Experience Cloud?

Det er altid vores mål at skabe den bedst mulige brugeroplevelse. Både for dem, der søger efter informationer og viden på websitet og for redaktørerne, som arbejder med al indhold. Via brugen af algoritmer – af personalisering – har vi med Episerver DXC mulighed for at skabe den mest relevante oplevelse for den enkelte bruger af websitet.

Det er vigtigt at fremhæve, at Episerver DXC bor i "skyen". Løsningen er fuldkommen digital. I forhold til GDPR er der naturligvis en databehandlingsaftale tilknyttet løsningen, så vi har 100 % styr på, hvor dine data befinder sig og hvem, der har ansvaret for dem.

Episerver DXC er født med søgefunktionen, Episerver Find, som i samspil med hinanden tilfører en række nye funktioner og features til den samlede løsning. Med Episerver Find samler og præsenterer funktionen samtlige resultater fra alle tidligere tilgængelige sider under henholdsvis Erhvervsakademiet Lillebælt og University College Lillebælt for brugeren. En feature, som er med til at sikre, at de besøgende finder dét, de søger – og som optimerer flowet fra besøgende til studerende – altså til kunde – og samtidigt servicerer dem bedst muligt.

I en lidt mere teknisk optik gør Episerver Find dét, at den crawler de tidligere tilgængelige sider for resultater, der matcher brugerens søgning.

Løsningen består af:

  • Intensiv projektledelse og udvikling i sprints
  • Nedbrydning af prototype og opbygning af website
  • CMS implementering, Episerver Digital Experience Cloud og Episerver Find

Om UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Erhvervsakademiet Lillebælt og University College Lillebælt fusionerer med indgangen til 2018 og præsenterer sig i dag under den fælles betegnelse UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Uddannelsesinstitutionen rummer således Syddanmarks største erhvervsakademi med en bred vifte af videregående uddannelser og veje til kompetenceudvikling, der alle peger på beskæftigelse i erhvervslivet. Samtlige uddannelser bygger på et tæt samspil med virksomheder undervejs i uddannelsesforløbet, da sammenhængen mellem teori og praksis afføder de bedste resultater og den bedste læring.

NÆSTE PROJEKT

Tietgenskolen